PUTTEN – Van dinsdag 10 mei tot en met vrijdag 13 mei organiseren damclub PDC Putten en Stichting Hersenfitness het eerste PuttenOpen internationale damtoernooi. Naar verwachting zullen er zo’n dertig deelnemers deelnemen aan het toernooi.

Zomertoernooi

Het toernooi dat plaatsvindt op het sportcomplex van voetbalclub SDC Putten aan de Roosendaalseweg 111 in Putten is het eerste zomertoernooi in een reeks zomertoernooien. 

Wereldkampioen

De organisatie van het toernooi is blij met de komst van de meervoudige wereldkampioen Shvartsman die begin dit jaar zijn wereldtitel moest afstaan bij de tweekamp met de Nederlandse Boomstra.

Meerdaags damtoernooi

Het PuttenOpen toernooi is een meerdaags damtoernooi waarbij zeven ronden worden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. De paring van de ronden vindt plaats op basis van eerdere uitslagen en voor de eerste ronde vindt een loting plaats.

Toernooiwebsite

Het toernooi wordt gespeeld in de kantine van voetbalclub SDC Putten bij het sportcomplex aan de Roosendaalseweg. Op de toernooiwebsite www.PuttenOpen.nl is meer informatie over het toernooi te vinden.