PUTTEN – In de vijfde ronde van het PuttenOpen damtoernooi heeft Brouwer uit Hierden voor een daverende verrassing gezorgd door titelverdediger Hoopman te verslaan. De actieve clubdammer Hoopman was zo’n anderhalf jaar ongeslagen. Het topduel tussen Hoogendoorn en Eggens eindigde in remise.

Goede papieren

Na vier ronden gaat Fennema, die van Harderwijker Kok won, aan de leiding met zeven punten en een aanzienlijk hoger gemiddelde van de tegenstandersrating dan de anderen met zeven punten. Met nog drie ronden te gaan heeft hij goede papieren om het toernooi te winnen al kan hij zich geen misstap veroorloven.

Drie edities

Na vier ronden zijn de deelnemers over de helft. Ook de eerste punten van Gase, die al de drie edities van het PuttenOpen damtoernooi deelgenomen heeft, is vermeldenswaardig. Hij won van jeugdspeler Klein. Verder won Van Middendorp verrassend van Van Hierden en ook Hendriksen bepaalde een blauwe notering met zijn overwinning tegen Steenbergen.

Aanjager

Het PuttenOpen damtoernooi is een initiatief van Stichting Hersenfitness waar Van de Veen de aanjager van is en de plaatselijke damclub PDC Putten. Dit jaar zijn er maar liefst 52 deelnemers en dat is een nieuw record. Sinds de tweede editie heeft het toernooi ook vooral een regionaal karakter met clubdammers van de Veluwe.

Dagprijs

De dagprijs van de tweede speeldag was voor jeugdspeler Cysouw die tweemaal een blauwe notering behaalde. In de ochtend door van Smit te winnen en in de middag door Riesthuis op remise te houden.