PUTTEN – Na de derde speelronde staan Hoopman en Van Marle bovenaan met beiden drie overwinningen. In de vierde speelronde spelen zij tegen elkaar. De groep van zes achtervolgers waaronder organisator Van de Veen volgt op één punt. De onderste twee zijn nog zonder punten maar ook zij spelen in de vierde ronde tegen elkaar.

Flankaanval

Als er iemand voor een verrassing had kunnen zorgen, dan was het Puttenaar Van de Werfhorst. Hij stond op winst tegen Fennema die tot één van de favorieten gerekend mag worden. Van de Werfhorst ruilde naar de rand in plaats van de flankaanval voort te zetten en ging tot overmaat van ramp zelfs nog onderuit.

Roozenburgpartij

Van de Veen boekte een degelijke overwinning op Graaskamp in een Roozenburgpartij -een partijopzet die is vernoemd naar de Nederlandse oud-wereldkampioen- door met een combinatie te winnen en staat nu op vijf punten na drie wedstrijden. De partij tussen Bhawanibhiek en oud-lid van PDC Putten Cousijnsen eindigde in een remise waarmee zij niet meer tot de koplopers behoren. Tjon A Ong won van Kieft en heeft inmiddels ook vijf punten.

Knappe remise

Eggens zit ook in de groep met vijf punten na zijn overwinning tegen Van der Ploeg. Van Benthem is bezig aan een goed toernooi en behaalde een knappe remise tegen Van Hierden. Ook Van der Velde uit Putten stond zijn mannetje door Riesthuis op remise te houden.

Derde speeldag

Morgen zijn op de derde speeldag ook weer twee ronden. Het toernooi vindt plaats in de kantine op het sportcomplex van voetbalclub SDC Putten, Roosendaalseweg 111 in Putten. Toeschouwers zijn van harte welkom om de sfeer te komen proeven.