PUTTEN – Na de vijfde ronde van het PuttenOpen toernooi staat Hoopman met negen punten alleen bovenaan. Op één punt volgen Fennema en Van Marle die de punten in het onderlinge duel deelden. Het peloton van zeven volgt met nog één punt minder. Met zo’n tussenstand zal de spanning stijgen op de slotdag met de dubbele ronde.

Slagmechanisme

De uitslag die er uitspringt is die van organisator Timmer die Cousijnsen versloeg. De combinatie die Hoopman uithaalde tegen Bhawanibhiek was fraai: na het weggeven van een dam en een achterloop volgde een fraai slagmechanisme.

Onderuit

Oud-clubkampioen van PDC Putten Koops noteerde zijn eerste overwinning door zijn partij tegen Van de Berg te winnen. Van der Velde is aan een goed toernooi bezig maar tegen Harderwijker Steensma hield hij het niet droog en liet zich combinatief verrassen. Van de Veen is ook in goede vorm en hield zich keurig staande tegen Tjon A Ong waarmee beiden zeven punten hebben en nog ongeslagen zijn.

Eremetalen

Morgen is de slotdag met de laatste twee ronden. Hoopman heeft de beste papieren om de nieuwe winnaar van het PuttenOpen toernooi te worden en daarmee oud-wereldkampioen Shvartsman op te volgen die vorig jaar het toernooi won. Met nog twee partijen voor de boeg is er nog niets beslist: de nummers twee en drie volgen op één punt terwijl daarachter een groep van maar liefst zeven meldt die ook nog kans maken op de eremetalen.

Ontknoping

Het toernooi wordt gespeeld op het sportcomplex bij voetbalclub SDC Putten aan de Roosendaalseweg 111. Publiek is welkom om de ontknoping van het toernooi mee te maken. Tevens zijn de gespeelde partijen na te spelen via Toernooibase.