PUTTEN – In de vierde ronde van het PuttenOpen damtoernooi is de partij tussen de koplopers Hoopman en Van Marle in remise geëindigd. Daarmee is geen van de 38 deelnemers meer zonder puntverlies. Fennema voegde zich bij de groep met koplopers door zijn overwinning tegen Cousijnsen.

Puntendeling

Op de derde van de vierde speeldag staan ook weer twee partijen op het programma. Vanmiddag is de vijfde ronde waarin weer twee koplopers tegenover elkaar zitten: Van Marle treft dit keer Fennema. In de vierde ronde eindigde maar liefst acht partijen in een puntendeling waaronder de partij tussen de leden van PDC Putten Kieft en Van de Werfhorst.

Eerste overwinning

Organisator Arissen kon zijn eerste overwinning noteren. Hij versloeg Koops die in een geladen stelling misgreep en meteen kon opschrijven. Ook de overwinning van Fennema op Cousijnsen mocht er zijn. In een spannende stand koos Cousijnsen niet de juiste voortzetting en verloor op slag. De stand in de partij tussen Van Benthem en Van der Velde was lange tijd symmetrisch: tot de 36e zet werden dezelfde zetten gespeeld. Van der Velde kwam vervolgens beter te staan en boekte een positionele winst.

Interessant verloop

De partij tussen de koplopers Hoopman en Van Marle kende een interessant verloop. De positie van Van Marle zag er in het late middenspel veelbelovend uit. Hoopman vond de juiste verdediging en bereikte remise in het eindspel. Ook Koedoot en Van de Berg hebben inmiddels een punt behaald: ook zij kwamen tot een puntendeling.

Dagprijs

Voor de dagprijs werd Van der Velde in het zonnetje gezet. Hij won de dagprijs van de tweede speeldag door tweemaal gelijk te spelen tegen aanzienlijk hoger ingeschaalde tegenstanders.