PUTTEN – Bij het eerste PuttenOpen damtoernooi is meervoudig wereldkampioen Shvartsman de winnaar geworden. De Rus maakte de verwachtingen glansrijk waar en won alle zeven partijen. Hoopman eindige op de tweede plaats terwijl Van Hattem het brons behaalde.

Initiatief

Het PuttenOpen damtoernooi was een initiatief van damclub PDC Putten en Stichting Hersenfitness. Aan het toernooi namen twintig mensen deel waarvan ongeveer een kwart lid is van de plaatselijke damclub PDC Putten. Het organisatiecomité kijkt met tevredenheid terug op het toernooi.

Prijsuitreiking

Wethouder ’t Jong was namens de gemeente Putten aanwezig bij de prijsuitreiking in de kantine op sportpark SDC Putten. Hij sprak lovende woorden over damclub PDC Putten die ondanks dat het een kleine vereniging is in staat blijkt te zijn om zo’n toernooi te organiseren. KNDB-voorzitter De Jonge sprak bij de sluiting ook zijn waardering uit voor de organisatie en moedigde aan om het toernooi een vervolg te geven.

Aanmoedigingsprijs

De dagprijs was op de laatste dag de aanmoedigingsprijs voor Gase die één punt bij het toernooi behaalde. In de ratingklassementen gingen de prijzen naar Goelab, Van Hierden en medeorganisator Van de Veen.