PUTTEN – Shvartsman heeft een belangrijke stap gezet op weg naar de toernooiwinst bij het PuttenOpen toernooi. De oud-wereldkampioen versloeg medekoploper Hoopman in het onderlinge duel.

Aansluiting

Puttenaar Arissen slaagde er tegen de uit Voorthuizen afkomstige Van Hierden niet in te winnen en daarmee de aansluiting met de top te verkleinen. Arissen staat na vijf ronden op de vijfde plek. Westerveld profiteerde daarentegen wel door Koops te verslaan en volgt nu op één punt van Shvartsman.

Remise

Het duel tussen Gase en Van den Berg eindigde in een gelijkspel waarmee inmiddels alle deelnemers tenminste één punt hebben behaald. Nijkerker Van de Veen kwam in de partij tegen Van Hattem niet verder dan remise en staat nu ook op vijf punten. De PDC’ers Van de Werfhorst en Kieft kwamen er niet aan te pas en verloren respectievelijk van Goelab en Bhawanibhiek.

Dagprijs

De dagprijs van woensdag 11 mei ging naar Bruins vanwege zijn remise tegen de hoger ingeschaalde Tjon A Ong. Bruins bereikte eerder op de dag ook al een mooi resultaat: hij remiseerde met Van Hattem.