PUTTEN – De tweede editie van het PuttenOpen damtoernooi is veelbelovend van start gegaan. Achter de damborden verschenen maar liefst 38 dammers waarvan een groot aantal uit Putten en omgeving.

Favorieten

Zonder twijfel gaat het een spannend toernooi worden. Op basis van rating is er een groep van vier favorieten waarvan Tjon A Ong bij de openingsronde niet verder kwam dan remise tegen Puttenaar Van de Werfhorst die knap stand hield. Harderwijker Kieft, evenals lid van PDC Putten, liet van zich spreken tegen medeclublid Van de Berg. Met een fraaie lokzet verraste hij Van de Berg die een zevenklapper om de oren kreeg en meteen opgaf.

Laatste woord

Een andere opvallende uitslag was die van de partij tussen twee van de organisatoren van het toernooi. Oud-lid van PDC Putten Van der Ploeg uit Baarn won van Arissen in een partij waar het laatste woord nog niet over is gesproken. Een interessant partijverloop in het middenspel voerde de spanning op en na een paar opvallende zetten was Arissen ineens uitgespeeld.

Koplopers

Ook Voorthuizenaar Van Middendorp is één van de deelnemers bij het toernooi. Hij startte tegen Van Benthem die lid is van DSS Zwartsluis. Toen Van Middendorp al vroeg in de partij misgreep kwam hij een schijf achter en dat nadeel kwam hij niet meer te boven waarmee ook Van Benthem zich tot één van de koplopers mag rekenen na de eerste ronde.

Geslaagde missie

Het PuttenOpen toernooi is een initiatief van PDC Putten en Stichting Hersenfitness. Vorig seizoen is gestart met het organiseren van het PuttenOpen toernooi en met 38 deelnemers ten opzichte van twintig vorig jaar kan de organisatie nu al terugzien op een geslaagde missie.

Toernooibase

Het toernooi kent zeven ronden met de komende dagen twee ronden per speeldag. In Toernooibase worden de gespeelde partijen ingevoerd zodat die later nagespeeld kunnen worden. Meer informatie is te vinden op de website www.PuttenOpen.nl.