PUTTEN – In de ochtendronde van de tweede speeldag van het PuttenOpen toernooi eindigde een opvallend groot aantal partijen in een beslissing.

Vlakke partij

Een van de meest opvallende uitslagen was die van de partij tussen de koplopers Fennema en Graaskamp. Eerstgenoemde kan gerekend worden tot de favorieten maar kwam tegen Graaskamp na een wat vlakke partij niet verder dan remise.

Korte vleugelopsluiting

Puttenaar Van de Werfhorst won fraai van Smit die beiden lid zijn geweest van de in de vorige eeuw opgeheven damclub in Elspeet. Ook Kok uit Harderwijk boekte een fraaie overwinning op Pluim in een partij met korte vleugelopsluiting.

Remise

Kieft van PDC Putten bleef ternauwernood op de been tegen de hoger ingeschaalde Steensma uit Harderwijk met remise. Arissen kan nog maar moeizaam in het toernooi komen en kwam deze ronde niet verder dan een gelijkspel tegen Van der Velde. Ook voor Koops was de remise tegen Dubelaar een teleurstelling. Lange tijd leek er meer in te zitten maar tot winst kwam hij net niet.

Dagprijs

Na twee ronden hebben vijf deelnemers de maximale score van vier punten uit twee partijen. Later vandaag wordt de derde ronde gespeeld. De dagprijs van de eerste speeldag ging naar Van Benthem vanwege zijn overwinning in de eerste ronde.